Občasník názorů jedné karkulky

Dobré slovo vrací radost

23. 3. 2008 21:57
Rubrika: svědectví | Štítky: dobré slovo

Když jsem na počátku nezapomenutelné Bláznivé pouti důvěry dostal od HejTiho vánoční dárek v podobě knížky Využít každý den, která je i vhodným dárkem, ani jsem netušil, jak opravdu vhodný dárek to bude. Musím říct, že zamyšlení, která kniha na téměř každý den obsahuje (trapně tam není 29. únor, i když možná to je dobře ;)) jsou občas velmi trefná, ale hlavně příjemně podnětná.

I dnes jsem bezelstně začal po ránu číst, co že to na mě dnes číhá, ale ouha! Na dnešní den tam stojí slova "Dnes neřeknu nic nepříjemného - ani sobě, ani nikomu jinému." Ti z vás, kteří mě trošku znají, už by se měli pomalu potutelně usmívat. Totiž nejde o to, že bych nenáviděl všechny lidi (ne, všechny ne! :-)), ale spíš o to, že mám tendenci věci zesměšňovat a to velmi a v podstatě úplně všechno, co mi přijde pod ruku. (I když jak zesměšnit tenhle notebook mě zatím nenapadá... už jo :-))

Protože se mi tenhle nápad zalíbil, rozhodl jsem se, že ho tedy uskutečním. Musím se ale přiznat, že nedělat si celý den z nikoho srandu (ještě že to platí jen na ty lidi) vůbec není jednoduché. Nakonec bych to ale zvládl, ovšem chtěl jsem také ostatní povzbudit a zdůraznit jejich klady a to byste možná ani nevěřili, jak je občas složité v úplně běžné situaci hledat povzbudivá slova. Když je člověku těžko, tak to vždycky jde, ale pokud je v pohodě, není už tak jednoduché ho ještě povzbudit a motivovat... obzvlášť když na to nejste zvklí, protože chválit někoho... ale to už nebudeme rozebírat, kdo mě zná, ví :-)

Chtěl bych vás tedy povzbudit k tomu, abyste si taky zkusili takový den prožít, je to rozhodně zajímavé! Díky HejTi :-)

Zobrazeno 2487×

Komentáře

Anežka

Ahojky,děkuju za článek,doma mám uplně stejnou knížku a už mě provází a navádí na správný myšlenky od minulých Vánoc.....děkuju ..

had

Ferenc: jo, hodně dobře ty ;) ještě bych ho víc zesměšnil instalací 602Text, 602Tab... (nemůžu si vzpomenout na název těch office a google je daleko) :)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio